HTML

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás. Az összes baj egy meggondolatlan mozdulattal indul: beledobunk valamit, amit nem kellett volna és már benne is vagyunk nyakig! Mit tehetünk, hogyha előfordult a baj? A duguláselhárítás házilag is elképzelhető - egy bizonyos szintig. Próbáljuk ki a duguláselhárítás házilag legtöbbször bevált módszerét: a purgálást. Szedjük szét a szifont - abban az esetben, ha van (példa okáért: mosogató - duguláselhárítás) - majd tisztítsuk át. Amennyiben ez sem segít, próbálkozzunk meleg vízzel és/vagy a hipermarketekben beszerezhető dugulás oldó anyagokkal mint példaként a hirdetésekből megismert Mr.Muscle-lel. Sok esetben azonban meg se próbáljuk a duguláselhárítást házilag. Ezekben az esetekben, mint például a WC duguláselhárítása során a házilagos praktikákkal csak sokkal nagyobb bajt okozhatunk, mint nyereséget. A duguláselhárítás is mesterség. Ajánljuk a sokszor veszélyes "duguláselhárítás házilag" - megoldás helyett profi duguláselhárítással foglalkozó szakember alkalmazását, aki remélhetőleg nem veri szét a beépített használati tárgyakat és rövidebb idő alatt tisztább és alaposabb megoldást hoz otthonában.

Friss topikok

Hatékony fegyver, dugulás ellen

2012.05.29. 12:38 Ágoston László

Duguláselhárítás Érd

A beltéren bekövetkező dugulások, éppúgy, mint a kültéri csőrendszerben történő meghibásodás, általában a legváratlanabb pillanatban szokott bekövetkezni. A háziasszonyok nagy része már valószínűleg szembetalálta magát azzal a jelenséggel, hogy a lefolyóban nem tud eltűnni a víz. Sokan egy ilyen eset láttán azonnal kétségbe esnek, mert úgy gondolják, hogy a probléma megszüntetéséhez feltétlenül vízvezeték szerelő szakember segítségére lesz szükség. Ám az enyhébb dugulásoknál ez nem mindig van így. Egy-egy ilyen kezdetleges dugulást ugyanis, akár mi magunk is el tudunk hárítani, különböző módszerek segítségével. Például bevethetjük a nagymamáink által is alkalmazott, jól bevált módszereket, mint a szódabikarbónás-ecetes tisztítást, vagy a trisót és a bóraxot, amelyek amellett hatékonyak, még olcsók is.

Duguláselhárítás házilag

 

Ha a házi módszerek alkalmazása nem hozná a kívánt eredményt, akkor érdemes lehet némileg erősebb szerekhez nyúlnunk. Ilyenek például, a kereskedelmi forgalomban is kapható, lúgos kémhatású, lefolyótisztító vegyszerek. Ezekről azonban tudnunk kell, hogy erősen mérgező hatásúak, így alkalmazásuk kellő figyelmet és elővigyázatosságot igényel.

Az egyik ilyen kíméletlen és hatékony duguláselhárítás szer, a Mirax lefolyótisztító. Ez a teljesen szagtalan, sűrű szer, gél állaggal rendelkezik, így könnyebben át tud hatolni a vízen, hogy elérhesse a szennydugót, amely a dugulást okozza. A Mirax a szappanlerakódásokkal, az ételmaradékokkal, valamint a zsíros, olajos lerakódásokkal és szennyeződésekkel szinte azonnal képes leszámolni, vagyis kifejezetten a szerves anyagok által okozott szennyeződések lebontására lett kifejlesztve. A legmakacsabb dugulások esetén előfordulhat, hogy egy teljes flakonnyi mennyiségre lesz szükségünk, a dugulás elhárítására. A szert ebben az esetben nagyjából 1 órán keresztül érdemes a lefolyóban hagyni, hogy maximálisan kifejthesse a hatását.

A Mirax azonban nem csak a dugulások elhárítására alkalmas, hanem az azt megelőző karbantartások elvégzésére is. A csöveken lévő lerakódások eltávolítása céljából, ami tetü nehéz tud lenni mindössze két deciliternyi mennyiségre van szükségünk, amelyet körülbelül 5-10 percig a lefolyó csövében kell hagynunk. A hatóidő lejártát követően, egy forró vizes öblítést célszerű végezni, amelynek segítségével lemoshatjuk a fellazított szennyeződéseket a csövekből.

Ha azonban a házi módszerek segítségével nem sikerülne megoldanunk a problémát, akkor érdemes vízvezeték szerelő szakember segítségét kérnünk. Napjainkban egyre több városban érhető el, a nonstop duguláselhárítás, így akár az éjszaka közepén is hatékony és gyors segítséget kaphatunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dugulas-elharitasom.blog.hu/api/trackback/id/tr994552752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása